Friss majonézes káposzta

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • A káposzta külső leveleit leszedjük, félbevágjuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A torzsa részét ne tegyük bele. A zellert és a sárgarépát meghámozzuk és hozzáreszeljük. A vöröshagymát szintén belereszeljük. Meghintjük a sóval, borssal, cukorral ,majd adunk hozzá egy evőkanál almaecetet.
    Alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a majonézt, a mustárt és a tejfölt. Ezekkel is jól elkeverjük. Ha valaki krémesebben szereti, tehet még hozzá a tejfölből vagy majonézből. Lefedjük és egy éjszakára hideg helyre tesszük. Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 1 közepes fej édeskáposzta
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg zeller
  • 4 púpos evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál őröltbors
  • 1 púpos teáskanál só
  • 1 evőkanál almaecet