Meghámozzuk,feldaraboljuk és kissé sós vízben puhára főzzük a burgonyát.
Megpucoljuk a zöldségeket.
Felkarikázzuk a répákat,felaprítjuk a hagymákat.
Amikor puha a burgonya,levesszük a tűzről.
Egy nagy edényben felhevítjük a zsír felét. Megpároljuk benne a vöröshagymát,majd sózzuk és hozzáadjuk a fokhagymát is. Fél perc után levesszük a lángról,belekeverjük a pirospaprikát,majd ráöntjük a burgonya főzővizét. Beletesszük a zöldségeket,hozzáadjuk a többi vizet és tűzre tesszük. Belekeverjük a fűszereket. Végül a paradicsomlevet is hozzáadjuk. Fedő alatt puhára főzzük.
A burgonyát összetörjük. Megvárjuk amíg kihűl. Ekkor hozzáadjuk a maradék zsírt,a lisztet és a sót. Összekeverjük,majd kézzel összegyúrjuk. Félkemény tésztát kell kapnunk. Ha puhának érezzük,tehetünk hozzá még lisztet.
Gombócokat formálunk belőle.
30 -40 perc alatt megfőtt a leves. Ekkor beletesszük a gombócokat. Amikor feljön a leves tetejére,akkor kész a gombóc.
Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel,egy kanál tejföllel.
Jó étvágyat kívánunk.