Gombás fülespörkölt

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • Alaposan megtisztítjuk a füleket és hosszában csíkokra, majd pörkölt méretű kockákra vágjuk. A laskagombát is megtisztítjuk, szétszedjük és picit nagyobb darabokra vágjuk, mint a fület.
    Felaprítjuk a zsírszalonnát és a hagymákat.
    Egy edényben kiolvasztjuk a szalonnát és ebben a forró zsírban körbe pirítjuk a füleket. Hozzáadjuk a fokhagymát, picit átpirítjuk, majd beletesszük a vöröshagymát is. Így finom, sűrű szaftot kapunk. Sózzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és alaposan elkeverjük. Felengedjük kevés vízzel és hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Ismét elkeverjük. Ha kell, még adhatunk hozzá vizet. Közepes lángon, fedő alatt főzzük. Sűrűn meg kell keverni, le ne égjen. 25 perc után hozzáadjuk a köményt, a borsot a felaprított lestyánt, és a gombát. Összekeverjük, felengedjük még kevés vízzel és puhára főzzük. Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 2 kg sertésfül
  • 1,5 kg laskagomba
  • 20 dkg füstölt zsírszalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db zöldpaprika
  • 1 db csípős paprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 szál Lestyán
  • 1 evőkanál só
  • 2 púpos teáskanál őrölt bors
  • 2 púpos teáskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika