Megpucoljuk és felaprítjuk a vöröshagymát,meg a burgonyát.
Edényben megdinszteljük a vöröshagymát.Hozzáadjuk az aprított gombákat. Ráöntjük a felkockázott zellert. Ráhintjük a lisztet,elkeverjük vele. Sózzuk és felengedjük annyi vízzel,hogy bőven ellepje. Fedő alatt főzzük. 20 perc főzés után,hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a kézzel megőrölt borsot és a házi gombaport,ami el is maradhat. Jól elkeverjük. Fedő alatt 10-15 percet főzzük.
A tejfölt,kevés vízzel simára keverjük. Amikor minden hozzávaló puha, akkor beleöntjük a levesbe,jól elkeverjük és pár percig együtt forraljuk. Kóstolás után adhatunk hozzá még sót,borsot. Meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat kívánunk.