Gombás krumplileves

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • Megpucoljuk és felaprítjuk a vöröshagymát,meg a burgonyát.
    Edényben megdinszteljük a vöröshagymát.Hozzáadjuk az aprított gombákat. Ráöntjük a felkockázott zellert. Ráhintjük a lisztet,elkeverjük vele. Sózzuk és felengedjük annyi vízzel,hogy bőven ellepje. Fedő alatt főzzük. 20 perc főzés után,hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a kézzel megőrölt borsot és a házi gombaport,ami el is maradhat. Jól elkeverjük. Fedő alatt 10-15 percet főzzük.
    A tejfölt,kevés vízzel simára keverjük. Amikor minden hozzávaló puha, akkor beleöntjük a levesbe,jól elkeverjük és pár percig együtt forraljuk. Kóstolás után adhatunk hozzá még sót,borsot. Meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 15 dkg vegyes,erdei gomba
  • 40 dkg burgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg zeller
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 15 db egészbors
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál étolaj
  • szárított erdei gombapor