Hevesi gulyás

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • A szalonnát egy edényben kisütjük.
    Közben felaprítjuk a vöröshagymát.
    Hozzáadjuk a zsírhoz a hagymát és a felkockázott húst.
    Elkeverjük. Néhány percig együtt sütjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a só felét és a paradicsompürét. Összekeverjük és felöntjük 3 dl vízzel.
    Fedő nélkül, rövidre pároljuk a levét.
    Közben meghámozzuk és 2×2 cm-es kockákra vágjuk a krumplit,amit hidegvízben félreteszünk.
    A kelkáposztát, mossuk, pucoljuk a torzsáját kivágjuk és szintén 2×2 cm-es darabokra vágjuk.
    Ha a hús kb. 30 percet párolódott, újra 3 dl vizet öntünk hozzá és szintén zsírjára sütjük.
    20 perc után hozzáadjuk a kelkáposztát, majd a krumplit, ezekkel alaposan összekeverjük,majd sóval és őrölt köménnyel hintjük.
    2 dl vízzel felöntjük és fedő alatt, többszöri keverés mellett,megfőzzük.
    Petrezselyemzöldet aprítunk, amivel tálaláskor díszítjük.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 50 dkg sertés dagadó vagy lapocka
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 50 dkg krumpli
  • 6 dkg zsírszalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 8 dl víz
  • 1 csokor petrezselyemzöld