Húsos csontleves zöldséggel

2 hozzászólás
Nyomtatás
4 2
4 2

Recept

  • Feltesszük főni a húsos csontokat 3 liter vízben és hozzátesszük a fűszereket a teagombában.
    Forrás közben lehabozzuk, majd harminc perces, kis lángon történő főzés után, hozzátesszük a sót és a megtisztított fehérrépát, zeller zöldet.
    Újabb fél óra elteltével beletesszük a sárgarépát is.
    A sóval, liszttel, tojással, vízzel gyúrt tésztánkhoz, aprított zeller zöldet teszünk és jó keményre gyúrjuk. Kicsire szaggatjuk kézzel.
    Amikor végeztünk a csipetke szaggatással, kiszedjük a zöldségeket és a húsos csontokat.
    A húst leszedjük róla és a zöldborsóval és a csipetkével együtt, visszatesszük a levesbe.
    10-15 perc alatt elkészülünk.
    Kóstoljuk meg a csipetkét, hogy biztosan megfőtt-e a közepe is.

Hozzávalók 8 főre

  • 1 kg húsos sertés levescsont
  • 1 kg zsenge zöldborsó
  • 0.5 kg sárgarépa
  • 1 csomag zeller zöld
  • 30 dkg fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szemes bors
  • 1 evőkanál egész köménymag
  • 1 evőkanál só
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál liszt