Illatos borleves

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • Lereszeljük a citromhéjat.
    A bort a szegfűszeggel, a citromhéjjal
    felforraljuk,majd hozzáadjuk a porcukrot és a sót. Elkeverjük és a tűzről levesszük, hűlni hagyjuk.
    Egy tálban elkeverjük a tojást, hozzáadjuk a kukoricalisztet és vízzel simára keverjük.
    A langyosra hűlt borba öntjük, úgy,hogy közben folyamatosan keverjük.
    Újból tűzre tesszük és 5 percig forraljuk.
    Ezután lekapcsoljuk a lángot és belekeverjük a mézet.
    Hülni hagyjuk. Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánunk.


Hozzávalók

  • 5 dl félszáraz fehérbor
  • 10 dkg méz
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • A tálaláshoz :
  • 3 dl tejszínhab