Joghurtos-kapros csirkezúza

1 hozzászólás
Nyomtatás
5 2
5 2

Recept

  • Megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát. A szalonnáról levesszük a bőrt és felkockázzuk.
    Edényben kiolvasztjuk a szalonna kockákat. Felcsíkozzuk a bőrt. A zúzákat kisebb darabokra vágjuk.
    A megpirult szalonnára tesszük a vöröshagymát és összekeverjük,pár percig dinszteljük. Ezután már öntjük is hozzá a zúzát,és az összezúzott fokhagymát. Jól elkeverjük,és nagyobb lángon vízzel felengedjük. Ismét elkeverjük, majd kisebb lángra téve 50 percig főzzük.
    Félidőben beletesszük a kaprot és a borsot,valamint a majoránnát. Többször megkeverjük és,ha kell pótoljuk a vizet.
    Közben kockákra vágjuk a csemege uborkát.
    Elkészítjük a habarást is. Vízhez keverjük a lisztet,majd a joghurtot. Csomómentesnek kell lennie.
    Ellenőrizzük a zúzát,hogy elég puha-e?
    Beletesszük az uborkát. Majd még adunk hozzá vizet. Felforraljuk,majd kevergetve beleöntjük a habarást. Ezzel sűrűre főzzük. Utána ízesíthetjük,ízlés szerint.
    Pár perc forralás után készen van.
    Rizi-bizivel vagy főtt tésztával tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 1 kg csirkezúza
  • 3 dl joghurt
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg savanyú uborka
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor kapor vagy 1 zacskó szárított kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál morzsolt majoránna
  • 1 evőkanál liszt