Megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát. A szalonnáról levesszük a bőrt és felkockázzuk.
Edényben kiolvasztjuk a szalonna kockákat. Felcsíkozzuk a bőrt. A zúzákat kisebb darabokra vágjuk.
A megpirult szalonnára tesszük a vöröshagymát és összekeverjük,pár percig dinszteljük. Ezután már öntjük is hozzá a zúzát,és az összezúzott fokhagymát. Jól elkeverjük,és nagyobb lángon vízzel felengedjük. Ismét elkeverjük, majd kisebb lángra téve 50 percig főzzük.
Félidőben beletesszük a kaprot és a borsot,valamint a majoránnát. Többször megkeverjük és,ha kell pótoljuk a vizet.
Közben kockákra vágjuk a csemege uborkát.
Elkészítjük a habarást is. Vízhez keverjük a lisztet,majd a joghurtot. Csomómentesnek kell lennie.
Ellenőrizzük a zúzát,hogy elég puha-e?
Beletesszük az uborkát. Majd még adunk hozzá vizet. Felforraljuk,majd kevergetve beleöntjük a habarást. Ezzel sűrűre főzzük. Utána ízesíthetjük,ízlés szerint.
Pár perc forralás után készen van.
Rizi-bizivel vagy főtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk.