A vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
A köményt és a borsot kézi örlőben megtörjük.
A nyulat feldaraboljuk, megsózzuk, alaposan összekeverjük és 10 percet állni hagyjuk.
Felaprítjuk a petrezselyemzöldet.
A zsírt egy,tűzálló edényben felhevítjük és a nyulat megsütjük benne.
A húst kiszedjük és a visszamaradt zsírban megsütjük a hagymát, majd hozzáadjuk az őrölt paprikát, a tört borsot és köményt, valamint a babérlevelet. Jól elkeverjük.
Ráterítünk egy réteg, kimosott és kisebbre vágott savanyúkáposztát. Aztán egy réteg húst terítünk rá, pici vízzel feleöntjük.
Most káposzta jön,amit meghintünk az aprított petrezselyemzöld felével.
Folytatjuk a nyúllal, aztán a káposztával és a petrezselyemmel.
Végül ráöntjük a sört és a vizet.
Az edényt lefedjük és kemencében vagy sütőben megsütjük.
Ha öntöttvas edényünk van, süthetjük a tűzhelyen is.
30 perc sütés után, még öntünk rá vizet és a reszelttarhonyát is belehintjük.
Elkeverjük és addig főzzük,amig a tarhonya puha nem lesz. Ez még 20-25 perc.
Kóstolás után még sózhatjuk.
Végül, meghintjük a kukoricaliszttel és belekeverjük.
Öt percig összeforraljuk.
Jó étvágyat kívánunk.