Káposztás nyúl

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • A vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
    A köményt és a borsot kézi örlőben megtörjük.
    A nyulat feldaraboljuk, megsózzuk, alaposan összekeverjük és 10 percet állni hagyjuk.
    Felaprítjuk a petrezselyemzöldet.
    A zsírt egy,tűzálló edényben felhevítjük és a nyulat megsütjük benne.
    A húst kiszedjük és a visszamaradt zsírban megsütjük a hagymát, majd hozzáadjuk az őrölt paprikát, a tört borsot és köményt, valamint a babérlevelet. Jól elkeverjük.
    Ráterítünk egy réteg, kimosott és kisebbre vágott savanyúkáposztát. Aztán egy réteg húst terítünk rá, pici vízzel feleöntjük.
    Most káposzta jön,amit meghintünk az aprított petrezselyemzöld felével.
    Folytatjuk a nyúllal, aztán a káposztával és a petrezselyemmel.
    Végül ráöntjük a sört és a vizet.
    Az edényt lefedjük és kemencében vagy sütőben megsütjük.
    Ha öntöttvas edényünk van, süthetjük a tűzhelyen is.
    30 perc sütés után, még öntünk rá vizet és a reszelttarhonyát is belehintjük.
    Elkeverjük és addig főzzük,amig a tarhonya puha nem lesz. Ez még 20-25 perc.
    Kóstolás után még sózhatjuk.
    Végül, meghintjük a kukoricaliszttel és belekeverjük.
    Öt percig összeforraljuk.
    Jó étvágyat kívánunk.





Hozzávalók

  • 1 db, kb 1,5 kg-os nyúl
  • 70 dkg savanyúkáposzta
  • 10 dkg reszelt tarhonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 teáskanál egész bors
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 2 dl sör
  • 1 db babérlevél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dl víz