Kemencében sült szilvalekvár

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4 5
4 5

Recept

  • Elkészítése:
    Alaposan megmossuk,megtisztítjuk a szilvát. Fontos,hogy érett legyen a szilva.
    Kimagozzuk.
    Figyeljünk,hogy ne legyen benne kukacos.
    Húsdarálón átdaráljuk.
    Felfűtjük a kemencét.
    Betesszük a ledarált szilvát,hogy elpároljuk a levét.
    45 perc után kivesszük a kemenecéből. Jól összekeverjük, majd visszarakjuk.
    Többször ismételjük ezt.
    Majd 3 óra elteltével beleöntjük a kristálycukrot,amit jól elkeverünk.Majd az ecetet is.
    Újra a kemencébe tesszük.
    Két óra múlva kivesszük, megkeverjük.
    6-7 óra elteltével kivehetjük.
    Jól kimosott,megszárított dunsztosüvegbe merjük.
    Rácsavarjuk a kupakot. Fejjel lefelé dunsztba tesszük. Ezt a lekvársütést,gáztűzhely sütőjében is megtehetjük.
    48 órán át dunsztoljuk.
    Hűvös,sötét helyen sokáig eláll.
    Jó étvágyat kívánunk.


Hozzávalók

  • Friss szilva
  • Kilónként 40 dkg kristálycukor
  • kilónként 1/2 dl 10 %-os ecet