Kolbászos-babos káposztaleves Bugaszegen

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
3.5 1
3.5 1

Recept

  • Hideg vízben, só nélkül feltesszük főni az előző este beáztatott babot.
    Közben feldaraboljuk a krumplit és a sárgarépát. Felkarikázzuk a kolbászt és felaprítjuk a vöröshagymát, fokhagymát.
    Amikor félig puhára megfőtt a bab, leöntjük a főző levével együtt egy másik edénybe. A bográcsot szárazra töröljük és a felkockázott szalonnát kisütjük. A vöröshagymát megdinszteljük benne és rászórjuk a fele sót és a pirospaprikát. Hozzáadjuk a sárgarépát, amit picit pirítunk benne. Ekkor beletehetjük a kisebbre aprított és jól kimosott, kicsavart savanyúkáposztát. Összekeverjük és felöntjük annyi lével, ami nem engedi, hogy leégjen. Fedő alatt főzzük.
    Amikor felforrt, hozzáadjuk a babot a főző levével együtt és a paradicsompürét. Jól összekeverjük és 20 percig főzzük. Ekkor beletesszük a kockára vágott krumplit és a só másik felét. Ismét fedő alatt főzzük. Amikor már majdnem puha minden alapanyag, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és az apróra vágott fokhagymát. Ezekkel is főzzük még.
    Kóstolás után, adhatunk hozzá még sót, esetleg csípős paprikát valamint frissen őrölt borsot.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 2 kg savanyúkáposzta
  • 80 dkg debreceni kolbász
  • 1 kg krumpli
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg sárgarépa
  • 50 dkg áztatott bab
  • 4 dl paradicsompüré
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 púpos evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál só
  • 15 szem bors
  • ízlés szerint erős paprika