Kolozsvári káposzta Déryné módra

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4.625 4
4.625 4

Recept

  • Elősütjük a a kacsa és libacombot, a dagadót és a hurkát,kolbászt.
    Elkészítjük a töltött káposzta tölteléket.
    Kizsírozunk egy nagyobb bográcsot,az aljába nagy savanyított káposztalevelet fektetünk. Erre tesszük a töltött káposztát,középre helyezzük az egész tyúkot.Mellé rakjuk a kacsa és liba combokat és a dagadót. Köré tesszük a szelt savanyúkáposztát. Befedjük hurkával,kolbásszal.
    Felöntjük háromnegyedig hideg vízzel. Forrás után fűszerezzük a köménnyel,borssal és sóval. Lefedjük a sertés bőrkével,hogy ne párologjon el és kocsonyásodjon a lé. Nagyon lassú tűzön, kevergetés nélkül,a bográcsot csak rázogatva két-két és fél órát főzzük.

Hozzávalók 30 főre

  • 2 kg darált hús(töltött káposztának)
  • 1 kg szelt savanyúkáposzta
  • 3 kg savanyított káposzta levél
  • 1 db tyúk
  • 2 kg dagadó
  • 5 db liba comb
  • 5 db kacsa comb
  • 3 kg hurka,kolbász
  • 3 db disznó bőrke
  • 4 evőkanál őrölt paprika
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 3 evőkanál zsír