Kossuth kifli

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 2
5 2

Recept

  • Egy tálban a liszthez hozzákeverjük a sütőport.
    Szétválasztjuk a tojások fehérjét és a sárgáját.
    Mély tálban a vajat, a kristálycukrot és vanilliáscukrot krémesre keverjük.
    Hozzáadjuk a tojás sárgákat és elkeverjük.
    Másik tálban, a tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk.
    Ezután a vajas masszához hozzákeverjük a lisztet,majd óvatosan a tojás fehérjéből vert habot.
    Kivajazunk és belisztezünk egy 20×30 cm-es tepsit. Belesimítjuk a tésztát és meghintjük a darált dióval.
    Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk.
    Tűpróbával a végén ellenőrizzük,hogy megsült.
    Ekkor kivesszük a sütőből és kihűtjük.
    Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kifli formákat vágunk belőle. Porcukorral meghíntve, lekvárral tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 8 dkg darált dió
  • 4 db tojás
  • 1 zacskó vanilliáscukor
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 1 csipet só