Finom nyári csemege
Recept
- Egy edény aljába beletesszük a megmosott meggyfa és szőlőleveleket. Az uborkákat megmossuk, a két végét levágjuk és hosszában a közepét bevágjuk. Félbevágjuk a megpucolt fokhagymákat, és rászórjuk az edénybe már beletett uborkákra. Rátesszük a kaprot, majd a kenyeret. Felöntjük a forró vízzel és lefedjük. Napos meleg helyen 2 -3 napig a kenyérrel, majd még 3-4 napig kenyér nélkül hagyjuk savanyodni. Mindenki az ízlése szerint.
Hozzávalók 12 főre
- 2 kg kovászolni való uborka
- 1 nagy csokor kapor
- 15-20 db meggyfa levél
- 3-4 db szőlőlevél
- 2 evőkanál só
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg száraz kenyér
- 2 liter forró víz