A liszteket egy mély tálba öntjük. Hozzáadjuk a sót és villával elkeverjük.
A langyos víz felébe beletesszük a cukrot és a morzsolt élesztőt. 15 perc alatt felfuttatjuk.
A liszt közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztőt,majd az oliva olajat. Ezután apránként hozzáadjuk a langyos vizet és ezzel könnyű,lágy tésztát gyúrunk.
Az edényben a tészta alját és a tetjét is meglisztezzük. Két óra alatt letakarva megkelesztjük.
Ezután lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk,majd kinyújtjuk, kb fél cm vastagra.
Több darabra vágjuk. ( 4-6 )
A cikkeket feltekerjük,mintha kiflik lennének,majd a végeiket összefogva ,erősen megnyomjuk,hogy ne nyíljanak szét. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét felvert tojással megkenjük,megszórjuk kukorica darával,de lehet mással is. ( szezámmag, köménynag stb. )
Éles késsel bevágjuk a tetejét és előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt pirosra sütjük.