Kukoricás zsemle reggelire

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.9 5
4.9 5

Recept

  • A liszteket egy mély tálba öntjük. Hozzáadjuk a sót és villával elkeverjük.
    A langyos víz felébe beletesszük a cukrot és a morzsolt élesztőt. 15 perc alatt felfuttatjuk.
    A liszt közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztőt,majd az oliva olajat. Ezután apránként hozzáadjuk a langyos vizet és ezzel könnyű,lágy tésztát gyúrunk.
    Az edényben a tészta alját és a tetjét is meglisztezzük. Két óra alatt letakarva megkelesztjük.
    Ezután lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk,majd kinyújtjuk, kb fél cm vastagra.
    Több darabra vágjuk. ( 4-6 )
    A cikkeket feltekerjük,mintha kiflik lennének,majd a végeiket összefogva ,erősen megnyomjuk,hogy ne nyíljanak szét. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét felvert tojással megkenjük,megszórjuk kukorica darával,de lehet mással is. ( szezámmag, köménynag stb. )
    Éles késsel bevágjuk a tetejét és előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt pirosra sütjük.

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 5 dkg kukorica liszt
  • 1 dl oliva olaj
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 db 5 dkg-os élesztő negyede
  • Kenéshez:
  • 1 db tojás
  • Tetejére kaukorica dara