Laskapaprikás

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 3
5 3

Recept

  • A megtisztított gombát csíkokra ( laskára ), vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk.
    A felaprított szalonnát bográcsban zsírjára sütjük és hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, a bőrkét és a vöröshagymát. Jól összesütjük. Ezután a felaprított paprikát tesszük bele, majd meghintjük a pirospaprikával. Elkeverjük, hogy egységesen szép piros legyen. Hozzáadjuk a gombát. Ha igényli, még adhatunk hozzá zsírt. Végül a karikára vágott paradicsomot keverjük bele. Közepes lángon, gyakori keverés mellett, fedő nélkül főzzük. 35 perc alatt megpuhul a gomba. Ez alatt elkészítjük a habarást. A tejfölt a liszttel és pici vízzel simára keverjük.
    Amikor puha a gomba, a habaráshoz adunk egy kanál forró szaftot, ezzel még elkeverjük, így hőkiegyenlítést végzünk. Ettől biztos nem csomósodik meg a pörkölt. Az egészet beleöntjük a pörköltbe, összeforraljuk és tálalhatunk. Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 3 kg friss laskagomba
  • 3 db vöröshagyma
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál kukorica liszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 púpos teáskanál őrölt bors
  • 2 púpos evőkanál őrölt pirospaprika