Lebbencsleves

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • A felkockázott szalonnát egy edényben zsírjára pirítjuk. Ha nagynak látjuk a lebbencstésztát, törjük össze kisebbre. A forró zsírban arany sárgára süssük meg.
    Ekkor hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát. Összekeverjük és öt percig együtt sütjük. Ezután lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát. Vissza tesszük a tűzre és felengedjük 1,5 liter vízzel.
    Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, a borsot és sót. 20 percig, fedő alatt főzzük.
    Beletesszük a felkockázott krumplit és köménymagot. Felengedjük még annyi vízzel, hogy bőven legyen leve. Addig főzzük, amíg a krumpli is és a tészta is puha nem lesz.
    Jó étvágyat.

Hozzávalók

  • 10 dkg lebbencstészta
  • 40 dkg krumpli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • ízlés szerint erőspaprika