Marseille-i csirke

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • A csirkét sóval, borssal összekeverjük és húsz percig állni hagyjuk úgy,hogy közben néha megkeverjük.
    A paprikát megmossuk, csumáját kivesszük és vékonyra felszeleteljük.
    A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
    A paradicsomot meghámozzuk. ( A tetejét kereszt irányban bevágjuk,2 percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízben lehűtjük. Így könnyen lehúzhatjuk a bőrét.)
    Ezután feldaraboljuk 6-8 cikkre.
    Az olivaolajat felhevítjük,jól körbepirítjuk a húsokat benne,majd kivesszük őket.
    A visszamaradt olajban megsütjük a paradicsomot és a paprikát.
    5 perc múlva visszatesszük a csirkét és rátesszük a feldarabolt fokhagyma háromnegyedét.
    Kis hőfokon, fedő alatt sütjük.
    Ez idő alatt a bazsalikomot és a petrezselyemzöld háromnegyedét apróra vágjuk és pár perc sülés után a húsra szórjuk, és felöntjük a bor felével.
    Fedő alatt, kis lángon 25 percig főzzük.
    Utána a többi bort is hozzáadjuk és még 20 percig főzzük.
    Közben forró olajban hasábburgonyát sütünk hozzá.
    A sűlő húsra szórjuk a félretett fokhagymát, összeforgatjuk és tálalhatunk.
    A meghagyott petrezselyemzöldet felaprítjuk és frissen megszórjuk vele a kínált ételt.
    Jó étvágyat kívánunk.



Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb vagy 1 egész csirke
  • 4 db paradicsom
  • 2 db paprika ( 1 sárga, 1 zöld )
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olivaolaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál szárított vagy
  • 5 levél friss bazsalikomlevél
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors