A csirkét sóval, borssal összekeverjük és húsz percig állni hagyjuk úgy,hogy közben néha megkeverjük.
A paprikát megmossuk, csumáját kivesszük és vékonyra felszeleteljük.
A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
A paradicsomot meghámozzuk. ( A tetejét kereszt irányban bevágjuk,2 percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízben lehűtjük. Így könnyen lehúzhatjuk a bőrét.)
Ezután feldaraboljuk 6-8 cikkre.
Az olivaolajat felhevítjük,jól körbepirítjuk a húsokat benne,majd kivesszük őket.
A visszamaradt olajban megsütjük a paradicsomot és a paprikát.
5 perc múlva visszatesszük a csirkét és rátesszük a feldarabolt fokhagyma háromnegyedét.
Kis hőfokon, fedő alatt sütjük.
Ez idő alatt a bazsalikomot és a petrezselyemzöld háromnegyedét apróra vágjuk és pár perc sülés után a húsra szórjuk, és felöntjük a bor felével.
Fedő alatt, kis lángon 25 percig főzzük.
Utána a többi bort is hozzáadjuk és még 20 percig főzzük.
Közben forró olajban hasábburgonyát sütünk hozzá.
A sűlő húsra szórjuk a félretett fokhagymát, összeforgatjuk és tálalhatunk.
A meghagyott petrezselyemzöldet felaprítjuk és frissen megszórjuk vele a kínált ételt.
Jó étvágyat kívánunk.