Medvehagyma krémleves

23 hozzászólás
Nyomtatás
4.75 2
4.75 2

Recept

  • Elkészítése:
    Meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyákat. Felkockázzuk a zellert. Felszeleteljük a fokhagymát. Egy edénybe tesszük. Felengedjük annyi vízzel,hogy ellepje. Hozzáadjuk a fűszereket. Fedő alatt feltesszük főni.
    Felszeleteljük a medvehagymát.Kétharmadát a levesbe belefőzzük,egyharmadát díszítésnek meghagyjuk.
    Amikor a többi hozzávaló már majdnem puha,beleöntjük a medvehagymát is az edénybe. Fedő alatt ,tovább főzzük.
    A tejszín egynegyedével elkeverjük a kukoricalisztet.
    Amikor minden alapanyag puha lett,krumlitörővel,vagy turmixgéppel krémesítjük.
    Visszatesszük a tűzre. Belekeverjük a maradék tejszínt. Összekeverjük és felforraljuk.
    Utána beleöntjük a habarást is. Még egy percig főzzük,kevergetés melett.
    Tálaláskor a maradék medvehagymát vékonyra szeljük. Ezzel díszítjük a kimert levesünket.
    Jó étvágyat kívánunk.



Hozzávalók

  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 db nagy burgonya
  • 10 dkg zeller
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt bors