Medvehagymás pogácsa

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 4
5 4

Recept

  • A lisztet mély tálba öntjük,hozzáadjuk a sót és villával elkeverjük.
    Langyos tejben a cukrot és az elmorzsolt élesztőt 15 perc alatt felfuttatjuk.
    A tojásokat felverjük.
    A lisztbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt,a tojásokat és a tejfölt. Sima tésztát gyúrunk.
    A tészta alját és tetejét belisztezzük és letakarva és másfél óra alatt meleg helyen megkelesztjük.
    Ez alatt a margarint felolvasztjuk és a liszttel simára keverjük.
    Megmossuk és lecsepegtetjük a medvehagymát. Majd apróra daraboljuk.
    A megkelt tésztát,lisztezett deszkán átgyúrjuk és fél cm vastagra kinyújtjuk.
    Megkenjük a maragarin harmadával, majd a medvehagymából szórunk rá.
    Összehajtogatjuk, Először alulról az egyharmadát felhajtjuk. Majd felülről az egyharmadát le. Majd jobbról,végül balról hajtjuk a tésztát.
    Még kétszer fogjuk így hajtogatni és fontos,hogy a sorrend ugyanez legyen,mert így a margarin nem folyik majd ki,nyújtás közben.
    Ezután,meglisztezzük a tetejét és letakarva pihentetjük. Tehát ezt még kétszer ismételjük meg.
    Az utolsó pihentetés után kb másfél újnyira nyújtjuk.
    Éles késsel bevagdossuk rácsosra.
    Megkenjük a felvert tojással. Izlés szerinti méretű szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
    Előmelegített sütőben,180 fokon 25 perc alatt, félidőben egyszer megfordítva a tepsit aranysárgára és ropogósra sütjük.

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 6 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • Kenéshez:
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csomag medvehagyma
  • Tetejére:
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás