A felaprított vöröshagymát zsíron megpároljuk. Gyengébb tűzre tesszük az edényt és belekeverjük a pirospaprikát. Majd visszaerősítjük a tüzet és hozzáadjuk a felkockázott tarját és összesütjük. 15 perc után felengedjük vízzel és beletesszük a darálthúst. Majd meghintjük a sóval, borssal és a majoránnával, pici aprított fokhagymával. Annyi víz legyen rajt, hogy a húst jól ellepje. Amikor felforrt hozzáadjuk a kimosott savanyúkáposztát. Ha kell, még öntünk hozzá vizet. Amikor puha minden, akkor beletesszük a knédligombócokat is. Amihez a hozzávalókat összekeverjük és 10 percig főzzük, majd, ha langyosra hűlt, vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. Amikor a gombócok megfőttek a káposztában, akkor a tejszínhez adunk a forró léből egy merőkanállal, majd elkeverve beleöntjük a forrásban lévő káposztába. Pár percet forraljuk, majd friss kenyérrel tálalhatjuk. jó étvágyat hozzá.