Elkészítése:
Hideg vízbe feltesszük főni a kacsanyakakat.
Megsózzuk és lefedjük.
A zöldségeket megpucoljuk,feldaraboljuk. Amikor felforrt a lé a nyakakkal,leszedjük szűrőkanállal a habját.Ezt többször megtesszük,hogy tiszta levest kapjunk.
Beletesszük az összes zöldséget és fűszert. Fedő alatt a forrás után,takarékon főzzük.
Közben kifőzzük a házi lúdgége télsztát.
Amikor megfőtt,leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Így nem puhul tovább.
Kevés olajat öntünk rá,ettöl nem ragad össze.
Három óra főzés után,kiszedjük a zöldségeket a levesből. Majd a nyakakat is óvatosan,hogy ne keverjük fel a levet.
Egy kisebb edénybe szűrőkanálon átszűrjük a levest.
Tálaláskor a tányérba teszünk tésztát,húst és zöldségeket. Így merjük rá a levest.
Jó étvágyat kívánunk.