Nyakleves

11 hozzászólás
Nyomtatás
5 2
5 2

Recept

  • Elkészítése:
    Hideg vízbe feltesszük főni a kacsanyakakat.
    Megsózzuk és lefedjük.
    A zöldségeket megpucoljuk,feldaraboljuk. Amikor felforrt a lé a nyakakkal,leszedjük szűrőkanállal a habját.Ezt többször megtesszük,hogy tiszta levest kapjunk.
    Beletesszük az összes zöldséget és fűszert. Fedő alatt a forrás után,takarékon főzzük.
    Közben kifőzzük a házi lúdgége télsztát.
    Amikor megfőtt,leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Így nem puhul tovább.
    Kevés olajat öntünk rá,ettöl nem ragad össze.
    Három óra főzés után,kiszedjük a zöldségeket a levesből. Majd a nyakakat is óvatosan,hogy ne keverjük fel a levet.
    Egy kisebb edénybe szűrőkanálon átszűrjük a levest.
    Tálaláskor a tányérba teszünk tésztát,húst és zöldségeket. Így merjük rá a levest.
    Jó étvágyat kívánunk.


Hozzávalók 6 főre

  • 1,5 kg kacsanyak
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 10 dkg édeskáposzta
  • 10 dkg zeller,zöldjével együtt
  • 10 dkg karalábé
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg fehérrépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes méretű burgonya
  • 1 evőkanál só
  • 1 diónyi szerecsendió
  • 2 db babérlevél
  • 1 db csípős cseresznyepaprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 evőkanál szemes bors
  • 1 teáskanál egsz köménymag
  • 2-3 liter víz