Rántott harcsafilé

3 hozzászólás
Nyomtatás
4.75 4
4.75 4

Finom falat,együnk halat.

Recept

  • Megmossuk és kibelezzük a harcsát. A májat félretesszük. A harcsa bőrét a kés fokával megtisztítjuk. Leválasztjuk a két filét a gerinc oldalairól, úgy,hogy a farka részét meghagyjuk. Azokból patkókat vágunk. A filéket 0,5 cm távolságban, majdnem a bőréig bevagdossuk. Ez által ropogósabbá tudjuk sütni. Besózzuk a harcsa filéket és a patkókat és 15 percig állni hagyjuk.
    Felütjük a tojásokat és felverjük.
    Bepanírozzuk a hal darabokat. Először lisztbe, majd tojásba és végül prézlibe forgatjuk őket. Közép melegre hevített olajban,közepes lángon, fedő nélkül sütjük.
    Megfordítás után, a másik felét is pirosra sütjük. A visszamaradt tojásos prézlit össze lehet gyúrni, kis rudakat formálva ezeket is így kisüthetjük. Gyerekek nagyon szeretik.

Hozzávalók

  • 6-8 fő részére:
  • 1 db 1,5- 2 kg-os harcsa
  • 20 dkg prézli
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál só
  • 3 dl étolaj