Rántott karfiol

3 hozzászólás
Nyomtatás
4.333333333333333 3
4.333333333333333 3

Alacsony kalória,magas C vitamin forrás

Recept

  • A rózsáira bontott karfiolt, sós, forró vízben 6-8 perc alatt előfőzzük.
    Leszűrjük, lehűtjük és lisztbe, a felvert tojásba, végül a prézlibe (mint, a rántott húsokat) forgatjuk.
    Előmelegített olajban, közepes lángon minden oldalon ropogósra sütjük. Magában fogyasztva, főzelékek mellé, vagy sült burgonyával, savanyúsággal is nagyon finom.
    A megmaradt főzőleve kitűnő leves alap.

Hozzávalók

  • 4 fő részére:
  • 1 db kb. 1,5 kg-os karfiol
  • 5 db tojás
  • 20 dkg prézli
  • 6 evőkanál liszt
  • 5 dl étolaj