Sóskafőzelék tükörtojással

3 hozzászólás
Nyomtatás
3.6 5
3.6 5

Gyermekkori kedvenc.

Recept

  • Kitépkedjük a sóska levelekből a szárait, hogy ne legyen az ételben zavaró a sok szál.
    Megmossuk, lecsepegtetjük és a forró olajba tépkedjük, folyamatosan kevergetve, megfonnyasztjuk.
    Tűzről levéve, egy krumpli törővel pépesítjük, így az esetleg bennmaradt szálakat is ki tudjuk venni.
    Tűzre visszatéve, meghintjük a liszttel, csomómentesre keverjük.
    Felöntjük a tejjel. Megsózzuk, cukrozzuk és folyamatosan keverve felforraljuk.
    Tíz percig főzzük.
    Tükörtojás feltéttel tálaljuk.
    Ennek az ételnek nagyon magas a vitamin és az ásványi anyag tartalma.

Hozzávalók

  • 4 fő részére:
  • 1 kis kosárnyi zsenge sóska levél
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl étolaj
  • 3 db tojás