Sóskifli borozgatáshoz

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
    A lisztet és a sót egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk az élesztőt, majd kis adagokban a tejet, végül lassan öntve az olajat, addig dagasztjuk,amíg sima nem lesz a tészta.
    Letakarjuk és meleg helyen kelesztjük.
    Amikor szépen megkelt, újra átgyúrjuk és meleg helyen ismét kelesztjük.
    Közben kizsírozzuk és meglisztezzük a tepsinket.
    A megkelt tésztát az alaposan meglisztezett deszkára borítjuk.
    Ismét átgyúrjuk kicsit, hengert formálunk a tésztából és nyolc egyenlő részre osztjuk. Kis cipókat formálunk belőlük és letakarva,10 percet állni hagyjuk.
    Újból meglisztezzük a deszkát és a nyújtófát és a cipókat egyesével kinyújtjuk kerek formára, 1-2 mm vastagra.
    Csillag alakban nyolc felé vágjuk a kerek tésztát. A nyolc db háromszög vastagabbik felére teszünk egy-egy kávéskanálnyi vajat és így feltekerjük kifli alakúra.
    A nyolc cipóból 64 db kiflit kapunk.
    Szorosan egymás mellé tesszük a tepsiben. A tetejüket megkenjük felvert tojással és meghintjük sóval. De lehet szezámmag, köménymag, sajt is a tetején
    180-200 fokon 20-25 perc alatt készen van.
    Pirosra, ropogósra sütjük.
    Jó étvágyat kívánunk.


Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 3 dl étolaj
  • 4 dkg élesztő
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 2 evőkanál só
  • Töltelék:
  • 25 dkg vaj
  • Megkenéshez:
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál só
  • Tepsi kikenéséhez:
  • 1evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt