Szárnyas húsleves

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4.5 4
4.5 4

Régimódi vasárnapi ebédek

Recept

  • Elkészítés:

    Hidegvízbe feltesszük főni a megmosott húsokat a máj kivételével. Amikor felforrt, leszedjük a habját és hozzá adjuk a megtisztított zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön 40 percet főzzük,majd hozzáadjuk a májat.

    10 -15 perc további főzés után óvatosan kiemeljük a zöldségeket , a megfőtt húsokat. A visszamaradt levet egy sűrű szűrőn átöntjük.

    Fél liter sós, forró vízben külön megfőzzük a reszelt tarhonyát,forrástól számított 10 perc alatt. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd a főlés közben a leves tetejéről lemert zsírral meglocsoljuk és összekeverjük. Így a tészta nem tapad össze.

    A főtt húsokat és a zöldségeket akár önálló fogásként is tálalhatjuk,reszelt tormával,vagy őrölt pirospaprikával.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 2 db pulykaszárny
  • 1 db csirkemell csont
  • kacsanyak
  • kacsa belsőség( szív,zúza,máj)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db csilipaprika
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöld paradicsom
  • 1 db fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 teáskanál szemesbors
  • 1 kávéskanál egészkömény
  • 1 evőkanál só
  • 3 liter víz
  • 10 dkg házi tarhonya