Régimódi vasárnapi ebédek
Recept
- Elkészítés:
Hidegvízbe feltesszük főni a megmosott húsokat a máj kivételével. Amikor felforrt, leszedjük a habját és hozzá adjuk a megtisztított zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön 40 percet főzzük,majd hozzáadjuk a májat.
10 -15 perc további főzés után óvatosan kiemeljük a zöldségeket , a megfőtt húsokat. A visszamaradt levet egy sűrű szűrőn átöntjük.
Fél liter sós, forró vízben külön megfőzzük a reszelt tarhonyát,forrástól számított 10 perc alatt. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd a főlés közben a leves tetejéről lemert zsírral meglocsoljuk és összekeverjük. Így a tészta nem tapad össze.
A főtt húsokat és a zöldségeket akár önálló fogásként is tálalhatjuk,reszelt tormával,vagy őrölt pirospaprikával.
Hozzávalók 4-6 főre
- 2 db pulykaszárny
- 1 db csirkemell csont
- kacsanyak
- kacsa belsőség( szív,zúza,máj)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db csilipaprika
- 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg zeller
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db zöld paradicsom
- 1 db fehérrépa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 db zöldpaprika
- 1 teáskanál szemesbors
- 1 kávéskanál egészkömény
- 1 evőkanál só
- 3 liter víz
- 10 dkg házi tarhonya