Olajon, aranysárgára megdinszteljük a felaprított vöröshagymát.
Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát gyorsan elkeverjük és beletesszük a felkockázott húst, belekeverjük és megsózzuk. Őrölt köménnyel és borssal meghintjük. Hozzáadjuk a babérlevelet. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Gyakori kevergetés mellett, közepes lángon, fedő alatt főzzük.
Egy óra után, amikor elfőtte a levét felengedjük újra vízzel. Hozzáadjuk a savanyú káposztát. Nem mossuk ki, mert ettől lesz savanykás ízű.
Tízpercenként megkeverjük. Ha kell, még adunk hozzá vizet.
Elkészítjük a habarást, a lisztet a tejjel kikeverjük, és hozzáöntjük a káposztához.
Hozzáadjuk a tejszínt is és újra megkeverjük. Pár percig összeforraljuk.
Tálaláskor 3-4 szelet knédlit teszünk a tányérba és rámerjük a székelykáposztát.
Jó étvágyat kívánunk!