Székelykáposzta knédlivel

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.444444444444445 9
4.444444444444445 9

Recept

  • Olajon, aranysárgára megdinszteljük a felaprított vöröshagymát.
    Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát gyorsan elkeverjük és beletesszük a felkockázott húst, belekeverjük és megsózzuk. Őrölt köménnyel és borssal meghintjük. Hozzáadjuk a babérlevelet. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Gyakori kevergetés mellett, közepes lángon, fedő alatt főzzük.
    Egy óra után, amikor elfőtte a levét felengedjük újra vízzel. Hozzáadjuk a savanyú káposztát. Nem mossuk ki, mert ettől lesz savanykás ízű.
    Tízpercenként megkeverjük. Ha kell, még adunk hozzá vizet.
    Elkészítjük a habarást, a lisztet a tejjel kikeverjük, és hozzáöntjük a káposztához.
    Hozzáadjuk a tejszínt is és újra megkeverjük. Pár percig összeforraljuk.
    Tálaláskor 3-4 szelet knédlit teszünk a tányérba és rámerjük a székelykáposztát.
    Jó étvágyat kívánunk!

Hozzávalók

  • 1 kg savanyúkáposzta
  • 0,5 kg sertéscomb felkockázva
  • 3 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 3 db babérlevél
  • 2 teáskanál só
  • 2 dl étolaj