"Nekem a Balaton"
Recept
- Lepirítjuk a kockára vágott szalonnát,kiszedjük a pirosra sült pörcöket. A visszamaradt zsírba beletesszük a forgóknál felaprított csirkehúst. Körbekapatjuk. Ráöntjük a felkockázott vöröshagymát és a felaprított fokhagymát. Meghintjük az őrölt pirospaprikával és ízlés szerint sóval. Egy percig kis lángon pirítjuk és felöntjük 2-3 dl vízzel és rövid lével pároljuk.
15-20 perc után hozzáadjuk az aprított paprikát és paradicsomot. Ezután fedő nélkül tovább pároljuk. Hozzákeverjük a paprika krémet. Közben elkészítjük a tejfölös habarást ( 1 kis pohár tejfölt egy evőkanál liszttel és 3 evőkanál vízzel csomómentesre keverünk ).
Ezzel sűrítjük be az ételt. Ami 3-5 perc további főzést jelent.
Nokedlival tálaljuk.
Hozzávalók 4-6 főre
- 1 db csirke (az aprólékból levest készíthetünk)
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1 db paradicsom
- 1 db édes paprika
- 1 csípős paprika ( díszítés)
- 10 dkg házi füstölt szalonna
- 1 db nagy vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál édes paprikakrém
- 1 kispohár tejföl
- 1 evőkanál liszt