Erdélyi ízhatás
Recept
- A húsokat hideg vízben főni tesszük, forrás után lehabozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, burgonyát, a babérlevelet, borsot, köménymagot és a tárkony háromnegyedét.
Fedő alatt, kis lángon, 40 percig főzzük.
A főzés idő felénél beletesszük a finomra aprított fokhagymát, vöröshagymát és a felkarikázott fél citromot.
A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és besűrítjük a levest.
Meghintjük a maradék tárkonnyal és 2 percig forraljuk.
Tálalás előtt belecsavarjuk a maradék citrom levét.
Hozzávalók 6-8 főre
- 1 kg pulyka aprólék ( bármilyen szárnyas)
- 20 dkg fehérrépa
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg zeller
- 20 dkg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 1 db citrom
- 3 gerezd fokhagyma
- ½db zöldpaprika
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál egész bors
- 1 db babérlevél
- 1 teáskanál egész kömény
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál morzsolt tárkony
- 4 dl tejföl