Tejfölös dinsztelt káposzta

6 hozzászólás
Nyomtatás
3 4
3 4

Vörös húsok jó ízű kiegészítője

Recept

  • A káposztát vékonyra szeljük. Ha túl hosszúak a szálai,még félbe vághatjuk.
    A zsíron megdinszteljük a felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk a káposztát.
    Meghintjük a sóval,felengedjük 2 dl fehérborral.
    Tíz perc elteltével meglocsoljuk az ecettel. Fedő alatt puhára főzzük.
    Elkeverjük a tejföllel és az őrölt borssal.
    Sűlt bárány és vadhúsokhoz nagyon finom.

Hozzávalók 4 főre

  • 1,5 kg fejes káposzta
  • 1 púpozott evőkanál fokhagymás zsír
  • 3 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 0,5 dl ecet
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 2 dl fehérbor