A felhevített zsírban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát ,majd az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, babérlevelet, örölt köményt és a pirospaprikát. Rátesszük a feldarabolt zúzát és elkeverjük. Felengedjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Fedő alatt félpuhára főzzük. Egy óra múlva hozzáadjuk a felkockázott zellert és fehérrépát. Tovább főzzük.
Fél óra múlva beletesszük a felkockázott sárgarépát és a gombát is. Újabb fél óra főzés után a felkockázott krumplit is beleöntjük és puhára főzzük.
Simára keverjük egy kisebb edényben a tejfölt és a kukoricalisztet. Teszünk hozzá egy merőkanál forró levet,gyorsan elkeverjük és hozzáadjuk a forrásban lévő zúzás gulyáshoz. Ezzel öt percet forraljuk,hogy besűrűsödjön. Friss kenyérrel tálaljuk.