Tormásleves

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.75 6
4.75 6

Egy pikáns leves a századfordulóról

Recept

  • Feltesszük melegedni a savanyúkáposzta levet.
    Közben lereszeljük a sárgarépát, a vöröshagymát és felkockázzuk a sertéshúst. A sárgarépát és a húst, beletesszük a meleg lébe és együtt főzzük őket.
    Ez alatt a zsírból és a lisztből sötét színű rántást készítünk, belekeverjük a reszelt vöröshagymát, majd levéve a tűzről, beleszórjuk a paprikát, összekeverjük és felengedjük hidegvízzel.
    Amikor megfőtt a hús, a rántást belekeverjük a levesbe. Hozzátesszük a reszelt tormát is és együtt főzzük még 3-4 percig.
    Tálaláskor egy evőkanál tejfölt tehetünk a tányérba.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 1 liter savnyúkáposzta lé
  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál frissen reszelt torma