Egy pikáns leves a századfordulóról
Recept
- Feltesszük melegedni a savanyúkáposzta levet.
Közben lereszeljük a sárgarépát, a vöröshagymát és felkockázzuk a sertéshúst. A sárgarépát és a húst, beletesszük a meleg lébe és együtt főzzük őket.
Ez alatt a zsírból és a lisztből sötét színű rántást készítünk, belekeverjük a reszelt vöröshagymát, majd levéve a tűzről, beleszórjuk a paprikát, összekeverjük és felengedjük hidegvízzel.
Amikor megfőtt a hús, a rántást belekeverjük a levesbe. Hozzátesszük a reszelt tormát is és együtt főzzük még 3-4 percig.
Tálaláskor egy evőkanál tejfölt tehetünk a tányérba.
Hozzávalók 4-6 főre
- 1 liter savnyúkáposzta lé
- 50 dkg sertéscomb
- 2 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál zsír
- 3 evőkanál frissen reszelt torma