A felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Üvegesre pároljuk. Ráhintjük a liszt háromnegyedét. Rántást készítünk így. Hozzáadjuk a hosszában elvágott,majd felkarikázott kolbászt. Utána a feldarabolt gombát. Közepes lángon egy-két percig sütjük.
Ekkor hozzáöntjük a vizet. Beletesszük a babérlevelet és a só felét. Majd a felkockázott burgonyát is. Összekeverjük. Fedő alatt húsz percig főzzük. Ekkor belekeverjük az őrölt pirospaprikát. Addig főzzük,amíg megpuhulnak az alapanyagok. Ekkor elkészítjük a habarást. A maradék lisztet simára keverjük a tejföllel. Hozzáadjuk a borsot és a tárkonyt. Elkeverjük egy merőkanálnyi forró levessel. Aztán beleöntjük a levesbe. Közben folyamatosan keverjük. Kóstolás után még sózhatjuk. Tálalhatunk. Jó étvágyat kívánunk.