Vitalitás egészség / ízbomba Rózsiéknál /
Recept
- Elkészítés:
Felolvasztjuk a zsírszalonnát, ráöntjük a felkockázott húst, amikor kifehéredik ráöntjük a tetszőleges méretre aprított gombát, tovább pirítjuk és hozzáadjuk a kockázott répákat, tovább dinszteljük meghintjük a karikára vágott zöldhagymával,sóval,borssal,köménnyel,majorannával és szerecsendióval.
Felengedjük annyi vízzel,hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Az összekötözött zöldség zöldet beletesszük a levesbe és lefedjük.
A lisztből, a tojásból,sóból és a felaprított petrezselyemzöldből kemény tésztát gyúrunk,majd apróra csipkedjük.
30-40 perc főlés után kifőzzük a csipetkét.
Tálaláskor, díszítésként a maradék petrezselyemzölddel meghintjük.
Hozzávalók 6 főre
- 30 dkg gomba
- 25 dkg csirkecomb
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt köménymag
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1 teáskanál morzsolt majoránna
- 1 evőkanál só
- fél csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg fehérrépa
- 20 dkg sárgarépa
- 2 szál zöldhagyma
- 1 szál zeller zöld
- 10 dkg házi füstölt szalonna
- A csipetke elkészítéséhez:
- 1 tojás
- 1-2 szál petrezselyemzöld
- 15 dkg liszt