Zöldséges gombaleves

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.8 5
4.8 5

Vitalitás egészség / ízbomba Rózsiéknál /

Recept

  • Elkészítés:

    Felolvasztjuk a zsírszalonnát, ráöntjük a felkockázott húst, amikor kifehéredik ráöntjük a tetszőleges méretre aprított gombát, tovább pirítjuk és hozzáadjuk a kockázott répákat, tovább dinszteljük meghintjük a karikára vágott zöldhagymával,sóval,borssal,köménnyel,majorannával és szerecsendióval.

    Felengedjük annyi vízzel,hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Az összekötözött zöldség zöldet beletesszük a levesbe és lefedjük.

    A lisztből, a tojásból,sóból és a felaprított petrezselyemzöldből kemény tésztát gyúrunk,majd apróra csipkedjük.

    30-40 perc főlés után kifőzzük a csipetkét.
    Tálaláskor, díszítésként a maradék petrezselyemzölddel meghintjük.


Hozzávalók 6 főre

  • 30 dkg gomba
  • 25 dkg csirkecomb
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 1 evőkanál só
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg fehérrépa
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 szál zeller zöld
  • 10 dkg házi füstölt szalonna
  • A csipetke elkészítéséhez:
  • 1 tojás
  • 1-2 szál petrezselyemzöld
  • 15 dkg liszt