Zöldséges sertésragu készítése Pély Barnával

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.916666666666667 6
4.916666666666667 6

Főzés egri fehérborral

Recept

  • Felcsíkozzuk a húst, majd megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket.
    Lehetőleg egyforma méretű darabokra.
    Egy serpenyőben a felhevített olajban hirtelen átsütjük a húst. Ráöntjük a paprikakrémeket és jól átforgatjuk.
    Hozzáadjuk a zöldségeket. Többszöri kevergetés mellett, fedő alatt főzzük.

    Figyeljünk rá, hogy mindig legyen alatta lé.

    Ha a hús és a zöldségek nem engednének ki elegendő nedvességet, pici vizet önthetünk alá.
    Közben simára keverjük a lisztet, a fehérborral és a húsunkra öntjük.
    Közepes lángon, még 20 percig főzzük.
    A végén megborsozzuk.

Hozzávalók

  • 8 személyre:
  • 1,5 kg sertéslapocka
  • 10 dkg zeller
  • 10 fehérrépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 szál friss fokhagyma
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • 2 evőkanál édes paprikakrém
  • 1 evőkanál bors
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl száraz egri fehérbor