Zuzapörkölt

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 2
5 2

Recept

  • A finomra vágott vöröshagymát a zsíron megdinszteljük megsózzuk,hozzáadjuk a megmosott felaprított zuzát. Húsz perc főzés után hozzáadjuk a házilecsót,meghintjük 3 evőkanál őrölt paprikával,őrölt majorannával,őrölt borssal. Hozzáöntjük a vargányaport és a csípős paprika krémet. Egy óra főlés után,hozzáadunk 4 gerezd finomra aprított fokhagymát és a pörköltünket készre főzzük.
    Kevés vízzel vagy vörösborral pótolhatjuk az elfőtt szaftot.

Hozzávalók 8 főre

  • 50 dkg vöröshagyma
  • 2 kg zuza
  • 15 dkg sertés zsír
  • 1 evőkanál só
  • 3 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál őrölt bors
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál vargánya por vagy eszencia
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • 40 dkg házi lecsó
  • 4 gerezd fokhagyma