Nagyon régi katonaétel
Recept
- A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük. Ebben a felkockázott borjú húst körbepirítjuk,meghintjük az őrölt köménnyel,a só felével ,a finomra aprított vöröshagymával, a darabolt fokhagymával,jól átkeverjük ,pár percet sütjük.
Hozzáadjuk a darabolt paprikát,paradicsomot ,felöntjük a bor felével ,pikánssá tehetjük,plusz füstölt bőrke hozzáadásával. Fedő alatt,közepes lángon,néhányszor megkeverve fél órát főzzük.
A hús 35-40 perc alatt majdnem készre puhul ,ekkor belekerül a felaprított szárzeller, a készre főzött bab és a maradék fehérbor. Csípős paprikával ízesítjük.
Főtt rizzsel,csuporban tálaljuk.
Hozzávalók 15 főre
- 3 kg borjú hús
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 kg főzött bab
- 5-6 db paradicsom
- 6 db paprika
- 1 db erős paprika
- 4 db nagy vöröshagyma
- 12 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 25 dkg szárzeller
- 1 üveg fehérbor