Birkaaprólék leves parázson főzve

2 hozzászólás
Nyomtatás
4.9 5
4.9 5

Recept

  • A zöldségeket és a húst,a gombát feldarabolva, vegyesen egy tűzálló cserépedénybe rétegesen elhelyezünk. Felöntjük hideg vízzel,hogy 3-4 újjnyira ellepje. Beletesszük a babérleveleket,az egészköményt ,majd sózzuk,borsozzuk.
    Parázsra helyezzük. Forrás után lehabozzuk. Két órán át,fedő alatt főzzük. Az elfővő levet pótoljuk.

Hozzávalók 8 főre

  • 1 kg csontos birkahús
  • 2-3 db sárgarépa
  • 40 dkg karfiol
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 fél zeller
  • 1 szál új fokhagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 25 dkg erdei gomba
  • 3 db paprika
  • 2 db babérlevél
  • 2 evőkanál só
  • 1 csapott evőkanál őrölt bors
  • 1 teáskanál egészkömény