Disznósütés parázson

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Fergeteges forgatás!

Recept

  • A disznót előző nap bevagdossuk és a hasüreget bepácoljuk a 2/3 sóval, borssal, őrölt köménnyel és ételízesítővel.
    A bőre alá fokhagyma csíkokat szurkálunk. Feltesszük a forgatóra, ami alatt ég a tűz és nagy a parázs. Folyamatosan kell forgatni, hogy egyenletesen érje a hő.
    Sülés közben a maradék fűszeres, fokhagymás, olvasztott zsírral kenegetjük.
    Fontos, hogy a vastag húsos részeknél a bőrét bevagdossuk, hogy átsüljön.
    A megsült réteget folyamatosan szeljük és kínáljuk. A többi részét fűszerezzük, zsírozzuk és sütjük tovább.
    Friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánunk.



Hozzávalók

  • 114 kg-os kis hízó
  • 1 kg só
  • 1 kg ételízesítő
  • 3 zacskó őrölt bors
  • 3 zacskó őrölt kömény
  • 1 kg fokhagyma
  • 2 kg sertészsír