Fergeteges forgatás!
Recept
- A disznót előző nap bevagdossuk és a hasüreget bepácoljuk a 2/3 sóval, borssal, őrölt köménnyel és ételízesítővel.
A bőre alá fokhagyma csíkokat szurkálunk. Feltesszük a forgatóra, ami alatt ég a tűz és nagy a parázs. Folyamatosan kell forgatni, hogy egyenletesen érje a hő.
Sülés közben a maradék fűszeres, fokhagymás, olvasztott zsírral kenegetjük.
Fontos, hogy a vastag húsos részeknél a bőrét bevagdossuk, hogy átsüljön.
A megsült réteget folyamatosan szeljük és kínáljuk. A többi részét fűszerezzük, zsírozzuk és sütjük tovább.
Friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 114 kg-os kis hízó
- 1 kg só
- 1 kg ételízesítő
- 3 zacskó őrölt bors
- 3 zacskó őrölt kömény
- 1 kg fokhagyma
- 2 kg sertészsír