Káposztafőzelék

1 hozzászólás
Nyomtatás
3.5 5
3.5 5

Töltött húsok,fasírozottak mellé

Recept

  • 2 liter, forrásban lévő vízbe öntjük a sót és az őrölt köményt.
    1x1 cm –es kockákra vágott káposztát ebben a lében a kapor hozzáadásával, fedő alatt 40 perc alatt puhára főzzük.
    A zsíron a lisztet zsemleszínűre pirítjuk és megdinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát.
    Felengedjük 2 dl hideg vízzel és csomómentesen belekeverjük a káposztába.

    Tejföllel ízesítjük. Pár percig összeforraljuk.

    Feltétnek, saját zsírjára sütött, karikára vágott házikolbászt adhatunk.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 1 db fejes káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál lisz
  • 1 teáskanál őrölt kapor
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 evőkanál só
  • 4 evőkanál tejföl