Töltött húsok,fasírozottak mellé
Recept
- 2 liter, forrásban lévő vízbe öntjük a sót és az őrölt köményt.
1x1 cm –es kockákra vágott káposztát ebben a lében a kapor hozzáadásával, fedő alatt 40 perc alatt puhára főzzük.
A zsíron a lisztet zsemleszínűre pirítjuk és megdinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát.
Felengedjük 2 dl hideg vízzel és csomómentesen belekeverjük a káposztába.
Tejföllel ízesítjük. Pár percig összeforraljuk.
Feltétnek, saját zsírjára sütött, karikára vágott házikolbászt adhatunk.
Hozzávalók 4-6 főre
- 1 db fejes káposzta
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál lisz
- 1 teáskanál őrölt kapor
- 1 teáskanál őrölt köménymag
- 1 evőkanál só
- 4 evőkanál tejföl