Tatár beefsteak, tatárbifsztek

4 hozzászólás
Nyomtatás
4.666666666666667 9
4.666666666666667 9

Spórolósan is finom!

Recept

  • Megsózzuk a finomra darált húst.
    Hozzátesszük a mustárt, ketchupot, őröltpaprikát , a lereszelt vöröshagymát és legalább tíz percig keverjük, hogy minden alkotóelem tökéletesen elvegyüljön.
    Elsimítjuk a tetejét és jó minőségű étolajat ( oliva) öntünk rá, hogy elzárjuk a húst az oxigéntől.

    Hideg helyen egy éjszakát pihentetjük, ez alatt az ízek összeérnek.
    Kisebb adagokban le is fagyaszthatjuk.

    A fogyasztása a következő: Fokhagymával bedörzsöljük a pirítós kenyér egyik oldalát, ( a legfinomabb , a házilag pirított kenyér). Egy tojással elkeverjük a tatárt és 1 cm vastagon megkenjük a megvajazott pirítós kenyeret.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók 8-10 főre

  • 2 kg marha comb, nyak ,( drágább verzió: bélszín)
  • 4 evőkanál mustár ( dijoni csípős, vagy más csípős)
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 evőkanál só ( ízlés szerint)
  • 1 púpozott teáskanál frissen őrölt bors
  • 3 púpos evőkanál ketchup
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál wörchester szósz ( vagy szardínia olaj , szója szósz)
  • 1 teáskanál csípős őrölt paprika
  • 1-2 dl étolaj ( oliva olaj )
  • 1 db tojás